Sensor i pipelinen, snart har vi den!

Vi starter nedtellingen: I dag er det elleve dager igjen til Røver’n får sensor! I går ringte jeg sykehuset og maste. Søknaden om sensor er ferdig behandlet og vi fikk satt opp en time for å få opplæring i hvordan vi skal bruke den.

Da vi var på kontroll hos diabetessykepleier i slutten av april, fikk vi tre alternativer å velge mellom. Valget falt på en sensor som heter Dexcom g6. Denne måler blodsukkeret automatisk, hvert femte minutt. Det følger med en app som kan lastes ned på flere enheter. I denne nye diabetesverdenen er alt nytt for oss og vi har ingenting å sammenligne med, men denne sensoren fremsto som det alternativet som best dekker våre behov. Jeg er spent på om den faktisk vil gjøre hverdagen lettere, slik vi ser for oss.

Når jeg er inne på lettere hverdag: Nattesøvnen har blitt litt bedre siden dette innlegget ble skrevet. De to siste nettene har vi faktisk fått sove over fem timer i strekk, for første gang på… lenge. Det føles helt fantastisk!

Sensoren vi skal få, må skiftes hver tiende dag. Vi bytter da over hundre og tjue fingerstikk, hver gang blodsukkeret må sjekkes, mot ett stikk på magen når sensoren skal byttes. Hverdagen vil utvilsomt bli lettere for Røver’. Det beste for han er jo at fingrene skal få hvile og gro. For en Lego-mesterbygger som denne poden, er det ekstra leit med såre fingertupper.

Stikkinga er vondest på dager når det er vanskelig å finne steder der det funker å få målt. Det varierer tydeligvis hvor mye blod det er i fingertuppene. Det blir også ekstra sårt når det blir mange stikk på samme sted. Det er lett å få favorittsteder som er trygge å bruke.

Det er lett å bli distrahert av brødre, TV, katter, iPad, Nintendo Switch og ting som foregår rundt i rommet, slik at han ikke holder stikker’n helt rett eller ikke holder den rolig og hardt nok mot fingeren. Av og til må han stikke tre-fire ganger før han finner et sted der det kommer nok blod, slik som da vi skulle ta en kontrollmåling etter dagens frokost.

Men denne hverdagen er snart historie og et nytt kapittel starter! Vi har altså startet nedtellingen: Elleve dager igjen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s